Quintana versió 2.0

0
680

Gerard Quintana va presentar el seu darrer treball, Deterratenterrat, al Teatre El Jardí de Figueres el 5 de febrer. Aquest nou àlbum suposa un canvi de rumb en la trajectòria de l’exlíder de Sopa de Cabra. Una música desenfadada i festiva amb tocs d’electrònica que trenca amb la introspecció que havia acompanyat el músic gironí des que es va dissoldre la mítica banda dels 90. Per primer cop també, Quintana cedeix el protagonisme de les lletres a un indret, en aquest cas Barcelona, una ciutat que reivindica més enllà de tòpics. De la mateixa manera, l’espectacle que Quintana va oferir al Municipal presenta una nova faceta de l’artista que, convertit en un showman, interactua amb el públic tot fent acudits, parlant de les seves inquietuds polítiques o socials. Gerard Quintana es va mostrar proper i càlid amb una platea que en tot moment va seguir-li el joc i va donar-li rèplica a bromes i preguntes. La cirereta de la nit la van posar els Gegants de Figueres, que van encetar i cloure el concert damunt l’escenari.
En aquesta entrevista, el músic parla del seu nou àlbum i del gir que ha suposat en la seva carrera.

HR: Per a la preparació del disc va estar enregistrant sons pels carrers de Barcelona amb una gravadora. Quina era la intenció i quines són les conclusions?
GQ: La meva primera intenció era buscar les claus de la crisi a peu de carrer en un context urbà, però la ciutat em va sorprendre i vaig acabar fent una crònica personal del centre de Barcelona, que és on visc quan sóc a la ciutat. La conclusió és el retrat d’una realitat en constant transformació, una Barcelona que m’ha sorprès més enllà de la ciutat que recordava.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li