Quim Ponsa: “La gràcia que té aquesta Nit de Poesia de Navata és ser diferent de totes les que es fan”

0
787

El poeta i organitzador de l’esdeveniment navatenc celebra la bona acollida que any rere any ha anat adquirint la mostra 


La nit de poesia de Navata compleix aquest dissabte 25 edicions. Què suposa pel seu organitzador?
És una passada. Vam començar-ho com mig en broma, pensàvem que no quallaria. Però cada vegada que ho fèiem, la sala s’omplia i ens vam anar animant.

Què ha canviat durant aquest anys?
Al principi sí que ho fèiem molt amb gent del poble, i després ja ens vam anar estenent amb gent de la comarca. Nits inacabables.

Nits molt llargues. Quanta gent hi participa aquest any?
Aquest any hem canviat el format. Hem agafat quatre poetes, podríem dir de qualitat, que ens faran un recital una mica més llarg, i després també tindrem gent espontània. En el fons són espontanis concertats. En total seran set persones de les que han vingut sempre.

Quines seran altres activitats que envolten la jornada?
Tindrem música, cortesia de l’Albert Monjó amb el clarinet i el pianista Jesús Frigulé. A més, tindrem la sort de tenir l’escultor Eudald de Juana que pintarà una escultura en directe. I en David Ventura com a titellaire ens farà una sèrie de quadres en directe que al final seran sortejats entre el públic assistent.

Tot això alhora?
Sí. La gràcia que té aquesta Nit de Poesia, és ser diferent de totes les que es fan. La musica servirà per l’espai entre rapsodes, però la resta succeeix al mateix moment.

El duet de Navata Dit i Fet també actuareu, suposo?
Si. L’Albert Cuevas i jo actuarem. Ja portem deu o dotze anys actuant junts.

Quines mesures es prendran?
Inscripció obligatòria. Control de temperatura, distàncies… el que toca. L’aforament de la sala és de 400 persones, però ara ens en deixen entrar dues-centes. Sempre s’omple i molta gent es quedarà fora. Sembla mentida que estiguem parlant de poesia.

Sembla que li sorprengui molt.
Sí. Estem parlant de poesia, que tampoc està molt ben vista. Molta gent es pensa que la lectura poètica és avorrida, nosaltres oferim alternatives per a fer-ho agradable i divertit. Navata, dins del cercle poètic, és un referent.

Tot i que és de les mes antigues, no és la única de la comarca. Tant a Avinyonet de Puigventós com a Pedret i Marzà, també se’n celebren.
I tant. És una alegria. A mi em va fer molt feliç que em demanessin com fèiem la nostra, i que no només hagin agafat aquesta idea, sinó que la portin a terme.

25 anys… Arribareu a 50?
Sí (riu). Farem fins que el cos aguanti.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li