Quatre pobles crearan comunitats locals d’energia

0
763

La DiputaciĂł de Girona ha atorgat subvencions a Navata, Viladamat, Vilafant i Vilanant per impulsar el projecte


La Diputació de Girona ha aprovat una convocatòria extraordinària de 360.000 euros per impulsar comunitats locals d’energia a vuit pobles de la demarcació, quatre dels quals són de l’Alt Empordà. Es tracta de Navata, Viladamat, Vilafant i Vilanant, que en les properes setmanes podran començar els tràmits per impulsar la primera fase del projecte.

Un projecte pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol que es va posar en marxa durant el 2020 amb l’objectiu de fomentar la transició energètica en l’àmbit local a través de la ciutadania. En una primera fase, s’instal·len plaques solars fotovoltaiques en teulades d’equipaments municipals per fornir d’energia elèctrica els mateixos edificis públics, però també els punts de recàrrega de vehicles elèctrics i, dins d’un radi de 500 metres, els habitatges en situació de pobresa energètica i les llars que es vulguin adherir al projecte. Aquestes instal·lacions produeixen, de mitjana, 214.031 kWh/any d’energia elèctrica renovable, que suposen un estalvi de 102.948 tones de CO2.

Cal dir que actualment també hi ha un altre poble de la comarca, Agullana, que ja té una memòria tècnica redactada per impulsar una comunitat local d’energia properament, i set més que estan en fase de redacció de la memòria. Són Garriguella, Lladó, Pedret i Marzà, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilamalla i Vilaür. A més, Espolla, Ordis i Peralada tenen previst començar-hi a treballar properament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li