Quarta edició de ‘Teixint mons’

0
1321

El projecte, que enguany ha arribat a la seva quarta edició, ha servit per fomentar les relacions intergeneracionals a la ciutat de Figueres


Figueres impulsa per quart any consecutiu el projecte Teixint mons. Durant els últims mesos, més de 170 alumnes de tres escoles i un institut de Figueres han treballar per decorar amb 40 metres lineals de llana el monument al compositor Pep Ventura, de la plaça Josep Tarradellas. Es tracta del projecte Teixint mons, que enguany està dedicat a la capitalitat de la sardana que la ciutat ostenta aquest 2017. Els infants han treballat en l’elaboració de la gran bufanda que envolta l’escultura des principi de curs i ho han fet de la mà del Casal de la Gent Gran, el Museu de la Tècnica de l’Empordà i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà. La creació artisticoeducativa es va inaugurar dijous passat i l’alcaldessa, Marta Felip, va destacar la importància d’experiències com aquestes que fomenten les relacions entre infants i gent gran. La iniciativa es va començar fa quatre anys i el seu èxit ha estat tal que el projecte va ser un dels exposats en el marc del Congrés de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona l’any 2014.

‘YARN BOMBING’. Aquest és el nom del projecte. Un corrent artístic urbà que busca posar color amb teixits espais grisos de les ciutats. Figueres ha cobert durant aquestes quatre edicions espais tan emblemàtics com els plàtans de la Rambla, la plaça de l’Ajuntament o la plaça Josep Pla.

PROJECTE SOCIAL I QUE ENVOLTA LA SARDANA. La coordinadora de la iniciativa, Anna Revert, explica que a banda de treballar amb teixits, el projecte aborda aspectes com ara el contacte entre diferents generacions, el comerç just o la igualtat de gènere, entre d’altres. A més, permet treballar diversos àmbits adaptats al currículum escolars dels alumnes. “Per exemple, en aquest cas, vam calcular el perímetre de la tanca que envolta el monument”, remarca.

ÀNGEL REYNAL

A banda d’això, el fet que aquest any s’hagi centrat en commemorar la capitalitat de la sardana ha permès als alumnes aprofundir en aquesta dansa catalana i en la figura de Pep Ventura, un dels seus màxims exponents i considerat el pare de la sardana moderna.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li