Quan la pissarra Ă©s el mar

0
1467

L’Ajuntament de Castelló impulsa la promoció dels esports aquàtics entre els escolars a través de l’escola municipal de vela


 

Des de finals de març l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb la col·laboració de l’Escola Empuriavela, impulsa unes jornades per fomentar la promoció de la vela i els esports nàutics entre els escolars del municipi alt-empordanès. En concret, l’acord entre el consistori i l’escola municipal de vela inclou els alumnes de 5è de primària fins a 1r d’ESO, una xifra que arriba fins als 350 estudiants. «La valoració que en fem és molt positiva. Creiem que es tracten d’unes disciplines útils per als alumnes, i amb aquest entorn, envoltats d’aigua, pensem que és bo que tinguin l’oportunitat de conèixer aquestes modalitats esportives», assenyalen des de l’escola municipal de vela castellonina.

«Es tracta d’una activitat que aporta molts valors implícits, a més de ser una iniciativa que permet als joves utilitzar el seu temps de lleure d’una manera activa i respectuosa amb el medi ambient», afegeixen des del centre formatiu empordanès.

Les activitats van començar els dies 25, 26 i 27 de març, quan els alumnes de 1r d’ESO de l’IES Castelló d’Empúries es van desplaçar fins a la desembocadura de la Muga per realitzar unes activitats que van més enllà de la vela, ja que els alumnes també poden provar altres esports nàutics, com el caiac o el surf de rem (paddle surf), sempre que el temps ho permeti. D’altra banda, el passat dijous 4 d’abril va tocar el torn als alumnes de 5è del Joana d’Empúries, mentre que l’endemà el protagonisme va recaure als joves de 1r d’ESO de l’IES d’Empuriabrava. Les pròximes visites tindran lloc el 10 de juny, quan les instal·lacions de l’escola municipal de vela rebran la visita dels alumnes de 5è del Bruel, i el 20 de setembre, quan tocarà el torn als estudiants del Ruiz Amado.

Amb aquest programa i amb el de la promoció del rem que es realitzarà durant aquest mes de maig, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries vetlla perquè tots els alumnes del municipi puguin gaudir d’almenys una experiència en la pràctica dels esports aquàtics que es practiquen de manera regulada al municipi alt-empordanès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li