“Quan hagi acabat l’auditoria, si hi ha motius per fer-ho, denunciarem l’anterior alcalde”

0
1069

 Des del 1983 Bàscara ha estat governada pel mateix alcalde i després de les eleccions entra ERC. Amb quina situació s’han trobat?
Durant tot aquest temps Bàscara ha estat governada per una sola persona i la situació amb què ens hem trobat ha estat la d’un bloc de factures per pagar. Són factures de l’any passat que pugen a més de mig milió d’euros, també ens hem trobat, dels quatre primers mesos de l’any, 190.000 euros més acumulats. Llavors, a part d’això, tenim pendent des de fa temps l’expropiació del Castell i no hi ha cap subvenció per pagar-ho. Segurament ens pujarà 600.000 o 700.000 euros. A més, hem de sumar les factures pendents per al pavelló, que no està acabat. Ara mateix, som el tercer municipi més endeutat de Catalunya.

Com ho arreglaran això?
Estem pendents d’una auditoria, però pel que hem pogut remenar el deute de l’Ajuntament pot anar dels 2.900.000 als 3.950.000 euros. Com a solucions estem intentant arribar a un acord amb el propietari del polígon d’Orriols. Tenim una part que està al jutjat ordinari i un altra part que està a anticorrupció. Ho tenim molt embolicat, però bé, en principi voluntat no en falta.

On era l’oposició aquest temps?
La part grossa s’ha acumulat els últims 4 anys. No hi havia oposició i llavors en els altres quatre anys anteriors, sí que n’hi havia. Aquesta llista va sorgir quan ara fa 16 anys es va presentar el gran projecte de l’equus parc, que al final ens ha portat a la ruïna. Hem viscut una situació curiosa perquè des de fa 32 anys en aquest Ajuntament hi ha hagut una persona i només una. Es demanaven coses i no es facilitaven, hi ha transcripcions de plens en què es preguntava sobre convenis, calers, etc. i la resposta sempre era la mateixa: aquest no és el lloc de demanar aquestes coses. I ara ens hem anat trobant les coses, tot està fet de paraula. L’oposició va fer el que va poder i en els darrers quatre anys no n’hi havia i va ser quan va venir el desgavell gros.

Costa d’entendre, però, que s’hagi arribat a aquesta situació amb una Llei d’estabilitat pressupostària que limita l’endeutament dels Ajuntaments.
Aquí amb el polígon va passar que es va arribar a un acord amb el propietari pels motius que siguin i el poble va rebre 6 milions d’euros. D’altra banda, la Generalitat hi havia aportat subvencions per valor de 6 milions d’euros. Nosaltres ens preguntem: Si ens aquests anys van arribar 12 milions d’euros què s’ha fet per gastar-los? A més de no saber-ho tenim un deute estratosfèric.Crec que si et donen 12 milions d’euros per arreglar un poble estic segur que s’ha de notar. En canvi, tenim un pavelló que estava pressupostat en 5 milions d’euros i la part que s’ha executat ha costat 3,5 milions. D’aquesta quantitat encara hi ha una part que no hem pagat. L’auditoria serà bàsicament per saber si és veritat que han arribat tots aquests milions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li