Quan els deures desgasten l’alumne i no el fan millorar

0
1183

El mestre i pedagog Enric Queralt va ser l’encarregat d’oferir una xerrada, divendres passat a l’Institut Monturiol, sobre aquesta qüestió, sovint un malson per als alumnes i especialment per a les famílies


 

Reflexions al voltant de l’eficàcia o no dels deures en el rendiment escolar dels infants. El mestre i pedagog Enric Queralt i Catà va ser l’encarregat d’oferir una xerrada, divendres passat a l’Institut Monturiol, sobre aquesta qüestió, sovint un malson per als alumnes i especialment per a les famílies.

La conferència forma part del cicle de xerrades d’aquest curs 2108-2019 organitzades per Ep! Moviment de Renovació Pedagògica, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i el Departament d’Ensenyament. A la sala hi eren presents professionals de l’ensenyament però també pares i mares que van voler seguir les explicacions de l’expert. Queralt va parlar de la polèmica dels deures i de la seva regulació en molts països i zones de l’Estat, i va prendre el pols a la situació a casa nostra. Pel ponent, les hores lectives han de ser suficients i els deures efectius, pràctics i no crear desigualtats socials. La motivació i la utilitat poden ser clau.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li