Proven una nova boia per a rescats aquàtics a les platges de l’Escala i Empuriabrava

0
1283

Dipsalut fa simulacres amb dos models de boia de rescat: un per a víctimes conscients i l’altre per a víctimes inconscients


 

Aquest estiu s’està fent l’última fase de l’avaluació d’una nova boia per al rescat de víctimes aquàtiques. L’Escala i Empuriabrava són dos dels quatre municipis costaners escollits per fer els simulacres.

QUICK RESCUE. Així és com han batejat el nou dispositiu. El Quick Rescue l’han dissenyat professionals experts del socorrisme aquàtic i tambédel Centre d’Innovació i Desenvolupament de la Universitat de Girona. L’empresa encarregada de fabricar la llauna de salvament ha estat Tecnodimensión. D’altra banda, Dipsalut ha ofert el suport tècnic i econòmic perquè aquesta innovació es convertís en una realitat i representés una millora dels serveis de salvament i socorrisme aquàtic de les platges de la demarcació de Girona.

INFLABLES. Les boies de rescat habituals són rígides i amb forma aerodinàmica. La diferència amb el Quick Rescue és que són dispositius inflables. Es porta plegat a la cintura, en forma de ronyonera, i s’infla automàticament –estirant un cordó–, amb una sola mà- quan s’arriba al punt on es troba la víctima. D’aquesta manera, el socorrista pot nedar sense entrebancs ni resistència, reduint el temps de resposta davant d’una emergència.


Hi ha dos models de la nova llauna de rescat: un per al salvament de víctimes que es troben conscients i l’altre, per a víctimes que estan inconscients. Aquest segon model és una altra gran novetat, que ha estat patentada per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut).

Un cop fetes les proves, s’introduiran les millores necessàries als prototips. Preveuen que els models definitius es puguin fer servir l’estiu de 2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li