Prova pilot amb les colònies de gats

0
678

En una primera fase el Consell Comarcal de l’Alt EmpordĂ  implantarĂ  el pla a deu municipis de la comarca


El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa aquest mes de juny un pla pilot per controlar les colònies de gats ferals a deu municipis de la comarca. De fet, per adaptar el pla a la realitat de les colònies de gats urbans de l’Alt Empordà, l’any 2019 es va iniciar un estudi per identificar-ne problemes i reptes. Amb els resultats es va elaborar un pla que ha donat peu a la prova pilot, aprovada a l’abril. De moment s’implantarà a Cabanes, Peralada, Lladó, Vilanant, Roses, Sant Llorenç de la Muga, Sant Pere Pescador, Palau de Santa Eulàlia, Bàscara i Navata.

El pla no només preveu l’esterilització dels animals, sinó també la desparasitació, la vacunació i un marcatge específic per assegurar-ne el benestar. A més, també inclou accions a llarg termini, com el desenvolupament d’una plataforma informàtica per a la gestió de les colònies o la formació i organització de les persones voluntàries. La prova, que compta amb el suport de l’empresa de menjar per animals domèstics Gosbi, té una durada d’un any. Passat aquest període, se n’avaluaran els resultats, es corregiran les possibles mancances i s’adaptarà a la resta de municipis de la comarca que ho sol·licitin.

Cal recordar que la llei estableix que correspon als ajuntaments, o als ens locals supramunicipals, recollir i controlar els animals abandonats, perduts o assilvestrats, a més de controlar els animals salvatges en l’espai urbà. Amb aquest projecte, el Consell Comarcal proposa una iniciativa innovadora d’identificació individual dels gats que permetrà fer-ne un seguiment molt acurat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li