Protecció Civil manté activada l’alerta davant la previsió de més pluges

0
729

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada des d’aquest dilluns al vespre la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions (Inuncat) ja que encara hi ha previsió de pluges al llarg de tot aquest dimarts, especialment al terç nord de Catalunya. Segons les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions es poden produir al terç nord i resta de la meitat est, amb tendència a quedar restringides al final del dia a l’extrem nord-est del país. A la resta del territori també se n’esperen, sobretot durant la tarda, si bé seran més disperses.

Tot i que en general les pluges poden ser d’intensitat entre feble i moderada, puntualment seran d’intensitat forta amb més de 20 litres per metre quadrat en mitja hora al nord-est del país- i seran en forma de ruixa i xàfec i localment acompanyades de tempesta.

Les comarques on, a partir d’aquest migdia, hi haurà més probabilitat de precipitacions (més del 70%) seran l’Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany; amb menor probabilitat (entre el 30 i el 70%) la Garrotxa, Ripollès i Selva; i amb una probabilitat entre el 10% i el 30% l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Maresme, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Fins aquest dimarts al migdia, els Bombers de la Generalitat no han hagut d’atendre cap incidència destacada, ni al llarg de la matinada ni tampoc aquest matí.

Protecció Civil ha fet una sèrie de recomanacions, com no deixar a fora objectes que l’aigua pugui arrossegar, no baixar en subterranis ni desconnectar l’interruptor general de l’electricitat ni tancar la clau de pas del gas. En cas de trobar-se a l’interior del cotxe, es recomana allunyar-se de lleres, ponts ni viaductes i no travessar cap riu ni riera, ja sigui a peu o amb el vehicle.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li