Proposen un nou model d’Embarraca’t amb l’escenari nocturn al Parc de les Aigües

0
1103

Figueres es planteja des de fa temps quin Embarraca’t vol per als pròxims anys en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu. El model s’ha d’anar adaptant als canvis que ha experimentat la societat. Fa uns mesos va néixer la PEP (Plataforma Embarraca’t Participatiu). Amb pàgina a Facebook i un blog a Internet, la nova plataforma ha convocat diverses reunions per a aquells que vulguin fer propostes. Una de les opcions que plantegen és la de traslladar l’Embarraca’t al Parc de les Aigües. Donen suport a la PEP, les Jerc, la Colla Castellera de Figueres i l’Entitat Obrera Sindical.
La PEP planteja el canvi de model “apostant per un Embarraca’t més participatiu, transversal, que tot Figueres se’l senti seu i (…) que sigui una part central i protagonista de les Fires i Festes de la Santa Creu”. Considera que 20 anys després del trasllat de l’Embarraca’t “l’extradició, a la plaça Europa, no ha permès un format participatiu i vinculant dels joves i col·lectius a la festa major de la seva pròpia ciutat, cosa que ha provocat l’estigmatització de l’oci del jovent i la minimització del valor cívic i cultural de les entitats que hi prenen part”.

la proposta treballada. En el mateix blog de la plataforma es planteja un canvi d’ubicació apostant per la zona del Parc de les Aigües i el seu entorn. En aquest parc hi hauria l’escenari i les activitats de nit. L’escenari es podria situar en un xamfrà i de manera que no enfoqués directament al nucli urbà. La mateixa proposta detalla que es tractaria d’una zona pròxima al nucli urbà amb facilitats d’aparcament i que ajudaria a “dinamitzar el barri i també el centre de la ciutat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li