Proposen tornar a identificar restaurants i bars amb plaques per evitar l’intrusisme

0
765

Els hostalers de la demarcació consideren que s’hauria de recuperar el registre dels bars i restaurants per posar fi a l’intrusisme en el sector. Ho va proposar ahir el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, durant la 12a edició del Dia Mundial del Turisme que es va celebrar al castell de Biart, al terme municipal de Masarac.
Escudero va explicar que en els darrers mesos han detectat un problema que afecta sobretot l’àmbit de la restauració. “Avui dia tothom pot fer menjars sense complir la normativa”, va lamentar, tot afegint que en alguns casos els locals ni tan sols segueixen les mesures de salubritat. Com a exemples, va posar _entre d’altres_ el d’algunes guinguetes de les platges o parades de carrer. I això, va dir, passa “al litoral, a la ciutat, a l’interior i a la muntanya”.
El representant dels hostalers va criticar que les inspeccions es fan sempre als mateixos locals, que són precisament els que paguen els impostos i compleixen tota la normativa. I com a possible solució, va plantejar que es tornessin a posar plaques identificatives als locals. “S’ha de lluitar perquè això no sigui un campi qui pugui”, va dir.
A més, referint-se al nou reglament de turisme, Escudero també va posar de manifest que els hostalers no creuen que sigui el moment de crear nous models d’establiment. No veu bé, per exemple, que un particular pugui llogar una habitació de casa seva a un turista. “Si això és turisme, potser que tornem als orígens i redefinim el model”, pensa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li