Proposen que tots els pobles del Salines Bassegoda se sustentin amb biomassa

0
715

L’Ajuntament de Darnius i el consorci volen difondre la biomassa com a recurs per adaptar les àrees rurals al canvi climàtic


L’Ajuntament de Darnius proposa que els 17 municipis que formen part del consorci Salines Bassegoda passin a utilitzar la bio­massa com a recurs principal per sustentar el seu model energètic. I per començar a posar fil a l’agulla, en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible les dues corporacions han organitzat dues activitats que precisament busquen difondre la biomassa forestal com a recurs energètic sostenible i determinant per a l’adaptació de les àrees rurals al canvi climàtic.

Les activitats promocionals compten amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de l’empresa Forestal Empordà. En primer lloc, dijous (29 de setembre) l’enginyera de la Diputació Remei Aldrich oferirà la xerrada «La bio­massa dels nostres boscos. Element clau en el context de canvi climàtic» a la sala La Concòrdia de Darnius. I posteriorment, dissabte (1 d’octubre) es farà una jornada de portes obertes a la planta de biomassa de Forestal Empordà, també a Darnius. Començarà a les 10 h del matí, i fins a les 13 h es farà una visita guiada cada hora.

SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA SOSTENIBLE. Aquesta setmana (entre el 26 i el 30 de setembre) s’està impulsant una campanya a tot Europa per conscienciar la societat de la necessitat d’implementar un nou model energètic basat en l’eficiència, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model. Compta amb el suport de l’ICAEN, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Girona per informar, sensibilitzar i promoure actuacions com la rehabilitació energètica dels edificis, la producció d’energia a partir de fonts renovables o la mobilitat sostenible eficient i elèctrica.

EL CONSORCI SALINES BASSEGODA. El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 17 municipis de l’Alt Empordà que treballa per la preservació i la revalorització de l’economia, el paisatge, la cultura i la natura del territori que l’integra, al nord dels grans eixos d’infraestructures de la comarca. En formen part els municipis d’Albanyà, Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, la Vajol, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Vilanant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li