Proposen ordenar l’entorn del Museu Dalí i instal·lar estàtues fixes del pintor

0
827

L’Ajuntament de Figueres vol convertir el centre històric en una ‘experiència turística total’


Figueres té un pla per convertir el centre històric de la ciutat en una «experiència turística total» i vol aprofitar la convocatòria extraordinària dels Fons Next Generation per tirar-lo endavant. La presentació del Pla de Sostenibilitat Turística va ser dijous passat i els encarregats de donar-lo a conèixer van ser l’alcaldessa, Agnès Lladó, i el regidor de Turisme i Cultura, Alfons Martínez. Totes les actuacions previstes en el pla suposen una inversió de gairebé cinc milions d’euros.

PROJECTES. La principal acció seria una intervenció integral a l’entorn del Museu Dalí. Això implicaria fer voreres més amples per donar més prioritat al vianant, la implantació d’arbrat i una millora de l’accessibilitat. També es volen instal·lar tres estàtues de forma permanent en indrets del centre; fer projeccions fixes en monuments i edificis emblemàtics, i millorar l’eficiència dels llums de Nadal dalinians.

En l’àmbit del turisme gastronòmic, el pla preveu adequar el balcó de la coberta de la plaça Catalunya per poder-hi fer parades de la ruta enogastronòmica i activitats relacionades amb el món del vi i els productes de mercat.

L’altre indret que es potenciarà serà la Pujada del Castell. S’adequarà l’espai verd de la via amb nova pavimentació, l’eixamplament de voreres, i més arbrat per donar-li continuïtat amb el centre històric i convertir-lo en un nou «pulmó verd». També s’intervindrà en altres camins que connecten la ciutat amb Vilabertran i s’actuarà al camí de Sant Pau de la Calçada amb l’adequació d’un itinerari per a vianants i ciclistes.

Un altre dels objectius previstos és fer de Figueres una destinació «accessible». Per això, es millorarà el carrer Lasauca i l’Enginyers, a més de la implantació d’una plataforma única al carrer Galligants. En l’àmbit de la digitalització, el pla contempla una gestió digitalitzada dels aparcaments; un monitoratge de l’opinió de la destinació turística i dels fluxos turístics, i una aplicació mòbil de rutes turístiques, entre altres actuacions.

L’alcadessa de Figueres considera que les accions tenen com a objectiu «posicionar Figueres com una destinació turística i cultural de primer nivell». Per la seva banda, el regidor de Turisme i Cultura creu que el projecte pot tenir una incidència «brutal» a la ciutat i que moltes accions previstes ja estan molt avançades. Martínez creu que amb els fons europeus, les accions podran ser realitat «abans».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li