Proposen gestions per a l’accés Figueres oest de l’AP-7

0
1527

Segons Junts per Figueres, s’hauria d’aprofitar el moment actual tenint en compte que la via passarà a ser gestionada pel Ministeri de Foment i ara el mateix govern espanyol ha tret a concurs un estudi sobre la distribució del trànsit a l’autopista una vegada se suprimeixi el peatge


El grup municipal de Junts per Figueres va presentar dues mocions en el ple celebrat ahir. La primera fa referència a proposar un seguit de gestions per aconseguir la construcció de l’accés Figueres oest de l’autopista AP-7. En el text de la moció es fa referència al final de la concessió de l’autopista amb Abertis l’agost del 2021. Segons Junts, s’hauria d’aprofitar el moment actual tenint en compte que la via passarà a ser gestionada pel Ministeri de Foment i ara el mateix govern espanyol ha tret a concurs un estudi sobre la distribució del trànsit a l’autopista una vegada se suprimeixi el peatge.

Junts argumenta que, amb l’alliberament de la via i la construcció de l’accés Figueres oest, l’actual AP-7, en el seu tram de 9 quilòmetres entre Figueres nord i Figueres sud, faria les funcions de Ronda oest de la ciutat. Això reduiria el pas de vehicles pel centre i milloraria la connectivitat, entre altres, de l’estació Figueres-Vilafant. S’insta a què les administracions implicades es reuneixin i que els serveis tècnics redactin un primer esborrany.

La segona moció de Junts demana iniciar els tràmits per crear un grup de treball amb les companyies de telefonia mòbil per consensuar el desplegament de la tecnologia 5G. Entre els acords a adoptar hi hauria el d’actualitzar el mapa d’antenes de telefonia mòbil a partir de les conclusions del grup de treball.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li