Prop de 60 infermeres poden fer receptes d’uns 5 mil productes

0
662

La prescripció va a càrrec de les infermeres referents de diferents àrees assistencials de l’Hospital de Figueres


Des de fa uns dies, 56 infermeres de la Fundació Salut Empordà (FSE) ja poden prescriure medicaments i productes sanitaris de manera electrònica amb signatura pròpia. Es tracta de les infermeres referents de diferents àrees assistencials de l’entitat.

Fa un any, el Departament de Salut va impulsar la prova pilot de la prescripció infermera en l’atenció primària, en què hi va participar una professional de l’ABS l’Escala. I ara ja se n’ha començat a desplegar la primera fase, que s’ha fet extensiva als centres d’atenció especialitzada i sociosanitària. Així, a dia d’avui gairebé 60 infermeres de la Fundació poden prescriure medicaments i productes sanitaris que no estan subjectes a prescripció mèdica (la qual cosa suma més de 5.000 productes).

En el cas de l’Hospital de Figueres, en aquesta primera fase hi participen infermeres i llevadores dels serveis de Diàlisi, Pediatria, Pneumologia, Cardiologia, Endocrinologia, Oncologia o ASSIR, entre d’altres. També en formen part les infermeres referents del procés preoperatori. Pel que fa a l’apartat sociosanitari, s’han inclòs en les professionals del PADES. A l’ABS l’Escala, la dispensació s’ha generalitzat per a tot el col·lectiu infermer de l’equip d’atenció primària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li