Prop de 2.000 alumnes de la comarca fan Ășs del servei de transport del Consell

0
1596

Aquest curs hi ha una flota de 70 vehicles, que pertanyen a una desena d’empreses. En total es fan 72 itineraris


 

El Consell Comarcal de l’Alt EmpordĂ  va iniciar la setmana passada tot l’operatiu relacionat amb les competĂšncies que tĂ© sobre transport i menjadors escolars. Pel que fa al transport, de moment hi ha inscrits 1.958 alumnes, tant d’educaciĂł infantil, primĂ ria com secundĂ ria. El servei de flota Ă©s de setanta vehicles, que pertanyen a una desena d’empreses i que en total realitzen un total de setanta-dos itineraris, tres mĂ©s que l’any passat.

D’altra banda, i a l’espera de tancar dades definitives, s’han presentat 1.511 sol·licituds de beques menjador. Totes es concedeixen per raons socials i sĂłn revisades pels tĂšcnics del consell per determinar si es compleixen els barems establerts pel Departament d’Ensenyament. Pel que fa als menjadors, el Consell Comarcal ha assumit per al curs 2017-2018 la gestiĂł de 38. AixĂČ representa el 50% dels menjadors escolars de l’Alt EmpordĂ . La resta els gestionen les AMPA (29) o bĂ© directament els ajuntaments (2).

En qĂŒestiĂł de finançament, les dades provisionals indiquen que aquest curs el Consell Comarcal gestionarĂ  2.300.010 euros en transport escolar, 733.992 euros en servei de menjador obligatori i inicialment 1.053.488 euros per a beques menjador. Tots aquests diners sĂłn transferits per la Generalitat.

FIGUERES. La capital alt-empordanesa ha començat el curs amb 7.700 alumnes matriculats entre infantil, primĂ ria i secundĂ ria. Dels 7.677 alumnes matriculats, 2.697 sĂłn estudiants de secundĂ ria, 3.404 sĂłn de primĂ ria i 1.576 sĂłn d’infantil. A secundĂ ria, el curs ha començat amb 26 lĂ­nies, tres mĂ©s que l’anterior. S’han afegit dues a l’INS Cendrassos, que ara en tĂ© sis; i l’INS Monturiol n’afegeix una mĂ©s i passa a tenir-ne quatre.

Com a novetats, en la darrera ediciĂł ja informĂ vem del nou cicle formatiu de grau mitjĂ  de forneria, pastisseria i confiteria. D’altra banda, s’han ampliat el nombre de places d’UEC (unitats d’escolaritzaciĂł compartida) per atendre les necessitats d’alumnes amb situacions especials. S’ofereixen places de perruqueria i d’oficis que es duran a terme a les instal·lacions del castell de Sant Ferran.

Durant aquest estiu, l’Ajuntament de Figueres ha fet obres de treball i millora a escoles i llars d’infants en edificis de propietat municipal. La inversiĂł mitjana per cada centre ha estat de 30.000 euros.Per segon any consecutiu, la regidoria d’EduaciĂł ha editat el calendari del Pla Educatiu Entorn. Aquest estri prĂ ctic es farĂ  arribar a les escoles en paper i tambĂ© amb un enllaç descarregable. Es facilitarĂ  l’arxiu a copisteries perquĂš les famĂ­lies puguin imprimir-lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li