Projecte per habilitar 4,5 km de carril bici i aparcaments segurs

0
827

El pla suposarà una inversió de 2,5 milions i mig d’euros, dels quals s’ha sol·licitat una part (1.680.000) a càrrec dels fons europeus Next Generation


El govern de Figueres va presentar ahir a la seu de Fisersa un projecte que té «l’objectiu de transformar la mobilitat a la ciutat en tres eixos». El pla suposarà una inversió de 2,5 milions i mig d’euros, dels quals s’ha sol·licitat una part (1.680.000) a càrrec dels fons europeus Next Generation.

En primer lloc, es vol avançar cap a un parc de vehicles més sostenible apostant pel vehicle elèctric. L’Ajuntament de Figueres ha sol·licitat la subvenció europea per adquirir dos autobusos elèctrics per Fisersa i un camió elèctric per la Brigada Municipal. El segon eix plantejat és l’habilitació de quatre quilòmetres i mig de carrils bici. Aquesta acció anirà acompanyada d’instal·lar vuit aparcaments segurs per bicicletes que es situaran en entorns estratègics per a facilitar l’aparcament dels ciclistes, com la zona esportiva o l’estació de tren. En tercer lloc s’han proposat dues intervencions als carrers Col·legi i Sant Llàtzer per eixamplar les voreres, posar arbrat nou, millorar l’enllumenat, el mobiliari públic i renovar el paviment. Aquesta millora també es proposa a trams del carrer Méndez Núñez, de la Calçada dels Monjos i del carrer Compositor Serra, on es vol renovar el paviment i ampliar les voreres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li