Producció rècord de la IGP Poma de Girona

0
1277

Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona van registrar, el 2021, una producció total de 96.000 tones de poma, la xifra rècord des de la seva creació


Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona van registrar, el 2021, una producció total de 96.000 tones de poma, la xifra rècord des de la seva creació. Les tres empreses que produeixen i comercialitzen la poma, Fructícola Empordà (Sant Pere Pescador), Girona Fruits (Bordils) i Giropoma Costa Brava (Ullà), destaquen que aquest rècord es deu «principalment a una climatologia molt favorable», i subratllen que «a més de quantitat la qualitat ha estat alta».

IGP Poma de Girona ho va anunciar en l’assemblea anual, on els germans Roca (El Celler de Can Roca) van rebre el Premi Poma de Girona pel suport i difusió que fan «dels productes de proximitat i per haver cooperat sempre amb Poma de Girona».

Poma de Girona, formada per 78 famílies productores, preveia, l’estiu passat, recol·lectar 84.580 tones, un 16% més que en la campanya anterior, però finalment s’han superat les expectatives. Les temperatures suaus i períodes relativament secs durant els mesos de la collita de 2021, i l’absència de grans pedregades, episodis de vent i altres accidents meteorològics, són les principals raons que expliquen la bona temporada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li