Processons, música i missa per homenatjar la Verge del Carme

0
893

Les diferents festivitats s’han adaptat enguany al context de pandèmia arran de la Covid-19


Les festes del Carme s’han adaptat a la situació actual, i diversos municipis han pogut homenatjar un any més a la Mare de Déu del Carme.

A l’Escala van dedicar l’emblemàtica catifa de sal al personal sanitari. Les festes van continuar amb la celebració d’un ofici solemne, l’Homenatge a la Vellesa, el dinar de germanor i el ball de fi de festa amb la Cobla Ciutat de Girona.

El port de Llançà va ser escenari d’una missa en honor a la Verge, a càrrec del mossèn Dagoberto Rojas, amenitzada per Fredrik Strand. Al vespre a la Gola hi va haver el concert d’havaneres del grup Son de l’Havana Havanamé.

A més de la tradicional processó de la Verge pels canals d’Empuriabrava, l’aposta de Castelló d’Empúries es va centrar en la música: una selecció musical amb Peix Fregit, Gertrudis, Cobla Contemporània, Dream Big Funk Band i l’Orquestra Cimarrón, que es van poder gaudir als escenaris de la plaça de les Palmeres i al passeig Marítim d’Empuriabrava.

Un altre dels municipis on es va fer la processó en un format molt més reduït del que és habitual va ser Cadaqués. Va arrencar des de Portdoguer i va culminar a l’església, amb una missa d’homenatge.

SUSPENSIÓ. A Vilafant van suspendre el furgomonólgo i el cinema a la fresca previstos per diumenge. El municipi va haver d’aplicar d’urgència les mesures per contenir la Covid-19 aprovades pel Procicat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li