Primers testos ràpids als sanitaris

0
730

L’objectiu és saber quants professionals de la FSE han desenvolupat anticossos contra el coronavirus


La Fundació Salut Empordà (FSE) va començar ahir a fer testos serològics als professionals de l’entitat per comprovar qui ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus i qui no. Segons fonts de la mateixa fundació, aquest tipus de prova ràpida és la més adient en fases avançades de la infecció perquè la detecció d’anticossos és més fàcil com més avançada està la Covid-19.

L’obtenció de les mostres es pot fer de dues maneres: o bé mitjançant una punció al dit, o bé amb extracció de sang, tot i que per alguns testos s’ha comprovat que la segona opció té més fiabilitat. El resultat s’obté en menys de 30 minuts i aporta dos tipus de dades: la Immunoglobulina M (IgM) entre els dies 5 i 7 des de l’inici dels símptomes, i la Immunoglobulina G (IgG) a partir del dia 14 des de l’inici dels símptomes.

L’estudi ha començat pels col·lectius que estan més exposats a pacients amb aquesta malaltia, i es preveu que s’allargui setmanes perquè tothom es pugui sotmetre a les proves. Si es confirma una adequada fiabilitat d’aquests testos, l’anàlisi de la plantilla hauria de permetre veure l’abast real de la pandèmia entre els treballadors i planificar accions organitzatives a mitjà termini.

Aquestes proves són les que ha distribuït el Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, a hospitals, centres d’atenció primària i residències geriàtriques de la demarcació seguint les recomanacions del Departament de Salut.

Paral·lelament, la FSE continuarà fent la prova de reacció en cadena de la polimerasa, la coneguda com a PCR, quan un professional presenta símptomes compatibles amb el nou coronavirus. Una prova que, en el cas de la FSE, s’envia al Parc Martí i Julià (Laboratori clínic territorial ICS – Girona) perquè sigui processada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li