Primeres actuacions acabades a l’espai del Clos del Pastor

0
731

L’actuació ha consistit en consolidar i millorar el jardí i l’edifici de l’antic museu-arxiu de l’escriptora escalenca


L’Escala avança en l’adequació de més espais dedicats a la figura de l’escriptora Caterina Albert, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català. Recentment ha quedat completada la primera fase de les obres al Clos del Pastor. Es tracta de l’edifici de l’antic museu-arxiu de l’escriptora escalenca, que l’Ajuntament va adquirir l’any 2017.

En l’acord de compra es va incloure la cessió del fons personal de l’escriptora que conservava el seu hereu, Lluís Albert, del qual formaven part entre moltes altres peces, l’original de l’obra Solitud. Bona part dels documents s’han restaurat i són a l’Arxiu Municipal, situat a l’Alfolí de la Sal. Allà hi ha el primer espai Víctor Català. El segon espai és la capella de Santa Reparada, antiga propietat de l’escriptora, també adquirida per l’Ajuntament.

Pel que fa al Clos del Pastor, aquesta primera fase ha consistit en la consolidació i millora del jardí i de l’edifici de l’antic museu-arxiu de l’escriptora, com a primer pas per fer-hi activitats culturals, a l’espera de desenvolupar el projecte de museïtzació de l’espai. Ha inclòs el tractament i ignifugació de la fusteria, la millora de tots els tancaments, l’accessibilitat de l’espai i tornar a posar en funcionament la característica font del jardí, entre altres aspectes. Ha suposat una inversió de més de 50.000 €, la meitat dels quals aportats per la Diputació a través del Pla de Monuments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li