Primavera transfronterera activa

0
738

Aquesta Setmana Santa comença el programa d’activitats entre Portbou i Cervera que s’allargarà fins l’estiu


L’aliança transfronterera de turisme actiu entre Portbou i Cervera ja està en marxa. Dijous passat es va presentar oficialment el programa Primavera Transfronterera Activa. Es tracta d’una extensa proposta d’activitats per posar en valor els dos municipis transfronterers. De moment, les activitats comencen el 2 d’abril i s’allargaran fins l’estiu.

La posada en escena de la iniciativa va tenir lloc des del Coll dels Belitres, el punt d’unió dels dos municipis. Precisament, a la zona de pas de la frontera amb França. El projecte ha estat apadrinat per la Casa de la Generalitat a Perpinyà, és per això que va ser present a l’acte de presentació el seu director, Josep Puigbert. Al seu costat, els amfitrions i impulsors de la iniciativa, els alcaldes de Portbou, Xavier Barranco i el de Cervera de la Marenda, Christian Grau. Els dos consistoris volen tirar endavant aquesta nova iniciativa de cooperació per dinamitzar i atraure turisme actiu de qualitat i posar en valor la riquesa natural, cultural i històrica d’aquest territori fronterer. Tot plegat busca la reactivació econòmica de la zona i per això s’ha fet un estudi sobre el mercat turístic. L’acció ha comptat amb una subvenció de l’Eurodistricte dins dels projectes de cooperació de l’Espai Català Transfronterer, tal com ja va avançar HORA NOVA.

LES ACTIVITATS. Fins a finals de juny s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-bikes, trail running, marxa nórdica, sortida en caiac i sortida en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i aniran alternant els seus punts de sortida entre tots dos municipis. En paral·lel a les activitats, es proposen paquets d’experiències que inclouen les activitats i els allotjaments i restaurants dels municipis. Així, qui presenti un tiquet d’un allotjament o un restaurant de Portbou o de Cervera, obtindrà un 50% de descompte en el cost de l’activitat. També s’abonarà la meitat de l’import de l’experiència a aquelles persones que demostrin que han viatjat amb transport públic. Per això hauran de mostrar un bitllet del trajecte. Pel que fa a les inscripcions, les activitats programades es poden reservar a l’Oficina de Turisme de Portbou i a l’Office de Tourisme de Cerbère.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li