Previsió de fred, neu a cotes baixes i temporal marítim entre diumenge i dilluns

0
703

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu l’arribada d’una massa d’aire fred, així com la formació d’una depressió Mediterrània que s’aprofundirà entre Catalunya i les Illes Balears. A causa d’aquesta situació, s’espera un episodi de neu que s’iniciarà aquest diumenge a la tarda pel terç sud de Catalunya, així com pel Pirineu i Prepirineu. La cota de neu estarà al voltant dels 600 metres al migdia i baixarà fins als 200 al final del dia, alhora que la precipitació s’estendrà a d’altres punts de l’interior durant la nit. És probable que s’acumulin més de dos centímetres de neu per sobre dels 400 metres, sobretot al terç sud. A més, entre dilluns i dimarts s’espera un nou temporal marítim a la costa. 

Dilluns les nevades s’aniran restringint progressivament a la meitat est del país, a punts de la Catalunya Central i al Pirineu i Prepirineu, sobretot l’Oriental. La cota de neu a l’interior es mantindrà al voltant dels 200 metres, fins i tot localment per sota, i serà una mica més alta al litoral. Dimarts les precipitacions aniran desapareixent.

A més, entre dilluns i dimarts s’alterarà notablement l’estat de la mar, i s’espera un nou temporal marítim a la costa, especialment a la meitat nord, que donarà lloc a onades de més de 2,5 metres d’alçada. A banda, el vent de component est bufarà fort a tot el litoral i Prelitoral.

Davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de situació meteorològica de risc.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li