Pressupostos a Figueres: un futur pensat per a tothom

0
1352

Ja tenim nou pressupost a Figueres, amb un escenari plantejat, en alguna casos, a tres anys vista; Ă©s a dir, pel 2017, el 2018 i el 2019. Per al 2017, la quantitat total Ă©s de mĂ©s de 58 milions d’euros. Fa de mal imaginar, perquè es tracta d’una xifra molt gran. Amb tot, sĂ­ que Ă©s cert que s’ha mirat una mica per a tothom: per exemple, per als serveis urbans, hi ha 21 milions d’euros; per als serveis a les persones, 16 milions d’euros; i, per a les inversions, 6 milions d’euros. Tot plegat, s’ha previst d’invertir 390.000 euros en centres educatius, 212.000 en equipaments culturals, 603.000 en equipaments esportius, 215.000 en seguretat, i 603.000 en medi ambient. Finalment, i grĂ cies a això, l’aparcament dissuassori de la carretera de Llançà serĂ  adequat, es començarĂ  la construcciĂł de l’escola Carme Guasch, la biblioteca millorarĂ , hi haurĂ  un nou pavellĂł poliesportiu i s’instal·laran calderes de biomassa. Això, entre moltes i moltes altres coses.

En el govern de Figueres s’han passat uns mesos d’incertesa. Hi ha hagut un trencament de pacte municipal. Alguns exregidors han quedat encasellats —o retratats, digueu-ne com vulgueu— darrere de la necessitat imperiosa de destacar, de fer-se veure, de sortir a les fotografies i als titulars dels diaris. TambĂ©, hi ha hagut intents de crear algun nou equip de govern, per tal que el timĂł de la ciutat no depenguĂ©s d’una ventada o dels esculls situats enmig del mar. Les propostes dels diferents grups municipals per al pressupost s’han discutit, s’han elaborat, s’han modificat, s’han corregit i s’han refet. I Ă©s aixĂ­ com, finalment, la ciutat del futur dels figuerencs i les figuerenques serĂ  regit per un full de ruta treballat amb colzes i amb el suport, implĂ­cit o explĂ­cit, de diferent forces polĂ­tiques d’un ampli ventall ideològic.

Amb colzes, amb maldecaps i amb nits sense dormir. Amb humanitat!

Com a membre del PDeCAT de Figueres i com a persona que intenta ajudar en el futur de tots nosaltres, puc donar fe que aquests pressupostos han estat fets des de la modèstia i des de la voluntat d’influir en el benestar de tothom, començant per la gent que econòmicament ho passa pitjor, continuant pels barris que necessiten reformes i millores urgents, i seguint mĂ©s enllĂ  en tots i cadascun dels sectors mĂ©s vulnerables d’entre tots els que intervenen en el dia a dia. L’ensenyament, la sanitat, la promociĂł dels mĂ©s joves, l’emprenedoria, el manteniment de les vies i els carrers, les associacions de veĂŻns, la dona i el benestar social, tot això, s’ha intentat de beneficiar-ho a partir dels nous comptes.

L’equip de govern, començant per l’alcaldessa Marta Felip, seguint amb els regidors Jordi Masquef, Joaquim Felip, Francesc Cruanyes i Dolors Pujol, juntament amb tot l’equip humĂ  del seu darrere, s’han esforçat per fer-ho el millor possible. I aixĂ­ serĂ , de ben segur, perquè es tracta d’uns pressupostos de futur pensats per a tothom.

Em queden encara unes lĂ­nies per intentar de reflectir l’esforç humĂ  que des del PDeCAT es posa per tal que tot avanci pel bon camĂ­. Sense majoria en el govern i sense cap voluntat que no sigui una previsiĂł de millora. El futur serĂ  de tots, i estarĂ  guiat des d’uns pressupostos que es feien necessaris per tal de tirar la ciutat endavant. Som-hi, que el futur ens espera!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li