President, posi les urnes

0
1376

El mateix president Quim Torra fa setmanes que ens adverteix que els pròxims mesos seran d’extrema duresa a causa de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia i ens vol fer creure que està centrat només a combatre el coronavirus; certament aquest hauria de ser el seu únic objectiu i el que Catalunya necessita amb urgència. Però la realitat és ben diferent, i no es veu per cap lloc aquest objectiu.

A finals de gener, Torra donava per acabada la legislatura, i anunciava una convocatòria d’eleccions sense data, quan s’haguessin aprovat els pressupostos al Parlament, mentre acusava el seu soci, Esquerra, de deslleial. D’aquesta manera quedava palès que el Govern estava trencat entre ERC i la post Convergència. Avui dia encara no ha convocat eleccions, el Govern segueix destruït i el seu vicepresident, Aragonès, li demana «consensuar la resposta» a la seva més que segura inhabilitació abans del 17 de setembre, per evitar que acabi de nou en una picabaralla entre els socis de coalició JxCAT i ERC.

Però ell a la seva, obviant el més important, continua animant els republicans a compartir un full de ruta per aconseguir la independència. Torra també se sent molt satisfet de no haver anat a la cimera de presidents autonòmics, on es parlava del coronavirus i de com abordar la crisi social-econòmica i la repartició dels fons europeus, actuant de manera irresponsable. A més, va aprofitar per tornar a atacar al rei, considerant que la seva assistència era «una farsa».

Demana a Pedro Sánchez taules de diàleg per parlar de condicions i dates per un altre referèndum, i d’una amnistia pels polítics presos i fugats; utilitza els plens del Parlament per aprovar resolucions on es declara «Catalunya república i sense rei», menyspreant els avisos dels lletrats del Parlament, que l’advertien d’una vulneració de les ordres del Tribunal Constitucional.

Torra, mentre ens recomana distancia social i ens prohibeix les reunions de més de deu persones, segueix encoratjant a l’assistència d’una gran Diada de Catalunya, una jornada de sobreexposició de l’independentisme enmig de la pandèmia, desatenent els informes dels Mossos d’Esquadra que alerten de contagis massius i d’un nou 8-M, que ja sabem quines conseqüències sanitàries va tenir.

Però la gran farsa arriba en forma de «purga política», com ells mateixos diuen, expulsant de l’executiu tres consellers, entre ells l’única consellera del PDeCAT i Buch com a contraprestació als favors de la CUP. Una vegada més es posen en relleu les lluites internes dels partits separatistes, les lluites partidistes, el ball de cadires i com només utilitzen Catalunya per als seus interessos particulars, enganyant una vegada més aquells catalans que de bona fe se’ls creuen.

Podríem seguir amb aquest reguitzell de deliris, que mostren la inoperància i feblesa del Govern, però les nostres prioritats són unes altres: solucionar la crisi sanitària i econòmica, i així ho estem demostrant on governem.

Pel Partit Popular ha de complir el que va dir el passat mes de gener: convocar eleccions i marxar; aquest govern esgotat no pot seguir allargant més l’agonia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li