President Companys: va per tu

0
1597

Benvolgut President Companys:

Avui fa setanta-set anys que va ser assassinat, President, va morir per Catalunya, per creure en nosaltres, per creure en el nostre país i no demanava el que ara nosaltres estem demanant. Han passat els anys, President, i res ha canviat, l’estat espanyol segueix sense entendre’ns, i tampoc es vol esforçar a fer-ho; ens van apallissar per voler votar.

Però ho vam fer President, ho vam fer per vostè, el passat dia 1 d’octubre de 2017 vam sortir a votar, tot i les imatges que corrien de la policia apallissant la nostra gent: avis, nens, gent indefensa; aquelles imatges, però, van fer que molta més gent volgués sortir a votar: votàvem si volíem convertir-nos en un nou estat independent en forma de república, President. Ho vam fer, vam anar votar. Ho vam fer, per tots els que ens vau precedir i éreu mes valents que nosaltres i tot i així no ho vau aconseguir -tampoc ho véieu possible-, i el poc que demanàveu també us responien com ho fan ara.

Nosaltres hem votat i hem guanyat; va sortir alt i clar un Sí, Catalunya vol ser una república molt lluny del que vostè havia somiat President, però ho farem, perquè en aquest Estat espanyol no ens hi volen, fa massa anys que no ens entenem.

No se’m fica al cap que l’Estat espanyol encara no ha reconegut ni ha demanat perdó pel seu assassinat, no l’oblidem President com tampoc oblidem els cops de pal i porra que va donar la policia de l’estat el passat dia 1 d’octubre al nostre poble. Per això, estem construint la nova república president Companys, perquè el seu assassinat no quedi impune, perquè tots aquells que van patir els horrors del franquisme -el règim que a vostè el va matar-,tinguin un lloc i siguin recordats, i que no es pretengui fer com s’ha fet fins ara: borrar el que va passar de la nostra memòria. President Companys sigui on sigui: Ni oblidem, ni perdonem, perquè el seu assassinat a la nova República no quedarà impune com fins ara ha quedat per part de l’Estat espanyol. Perquè també ha de saber que França i Alemanya sí que van demanar perdó i avui són democràcies consolidades, i els que estaven en contra de la democràcia van perdre la Segona Guerra Mundial a Europa,però a l’Estat espanyol segueixen manant els hereus del franquisme. Per això, president Companys, Catalunya ara sí ha decidit democràticament i de forma unilateral a les urnes, emprendre el camí cap a la llibertat, serem una república president Companys, el que vostè va somiar, i el que tanta altra gent havia somiat, i ho serem perquè així ho hem volgut els catalans.

President Companys, sigui on sigui, això ho fem també per vostè i les generacions futures.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li