Presenten el primer estudi sobre els aeròdroms gironins

0
1841

‘Aeròdroms republicans de Girona (1936-1939)’ és una obra coral que recull les activitats i la història dels onze aeròdroms que es van construir a les comarques gironines durant el període de la Guerra Civil espanyola


 

Davant d’un nombrós públic que va fer petita la sala d’actes de la Biblioteca Fages de Climent, de Figueres, Sònia Martinez Juli, consellera de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Carles B. Gorbs, periodista i editor de Gorbs Edicions, i els historiadors David García Algilaga i Roberto Pla van presentar dijous, a les 7 de la tarda, Aeròdroms republicans de Girona (1936-1939). Es tracta d’una obra coral que recull les activitats i la història dels onze aeròdroms que es van construir a les comarques gironines durant el període de la Guerra Civil espanyola. Mitjançant imatges d’època i testimonis orals, els autors de l’obra reconstrueixen els fets i la morfologia d’aquestes instal·lacions, amb voluntat de difusió patrimonial. El llibre es completa amb una extensa selecció de fotografies, plànols, mapes i dibuixos que el fan més didàctic, àgil, rigorós i il·lustratiu.

Es tracta, doncs, del primer recull històric i patrimonial d’uns antics escenaris o espais de conflicte, anomenats camps d’aviació, emplaçats a les comarques gironines, corresponents al període de la Guerra Civil.Els autors del llibre són historiadors pertanyents al Grup de Recerca dels Aeròdroms Gironins (GRAG).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li