Presenten 4 projectes d’aparcaments al Cap de Creus

0
600

Els quatre espais tindran capacitat per a 122 cotxes i 84 motos i ordenen Cala Murtra, Rostella, Calitjàs i Cap Norfeu – Canadell


Roses va presentar dimecres passat els projectes dels primers aparcaments per regular l’accés a les cales del Parc Natural del Cap de Creus. L’ordenació de la mobilitat rodada afecta les cales Murtra, Rostella, Calitjàs i Cap Norfeu – Canadell. Els quatre espais preveuen un total de 206 places d’aparcament, 122 per a cotxes i 84 per a motocicletes.

Els projectes executius s’integren en el Pla de Mobilitat del PN del Cap de Creus, que té per objectiu avançar en la regulació de l’accés motoritzat al parc natural, iniciat l’estiu passat.

Amb aquests projectes que es tiraran endavant es volen resoldre els conflictes de trànsit que es generen als accessos a les platges i a les cales, sobretot a l’època estival. En aquesta ordenació es tenen en compte les mesures ambientals adequades, l’ús de materials apropiats a la zona i la minimització de l’impacte visual.

Mentre es tramiten aquests projectes continua la redacció d’altres referents a l’ordenació de la resta d’espais inclosos en el Pla de Mobilitat. Paral·lelament s’està fent la modificació del planejament municipal.

El quatre projectes presentats mobilitzen 727.000 € i es financen amb Fons Next Generation.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li