Preparen un aparcament de pagament a la punta del Cap de Creus per a l’estiu

0
1380

L’objectiu és posar fi a la sobrefreqüentació de vehicles. Es podrà arribar al far amb un minibus llançadora


L’Ajuntament de Cadaqués i el Parc Natural treballen en un pla per restringir el trànsit rodat a la punta del Cap de Creus. La setmana passada es va presentar el projecte al Teatre Art i Joia de Cadaqués. Es tracta d’un pla que vol «descongestionar els punts massificats, millorar l’acollida del visitant i el respecte al medi natural», segons el consistori.

L’accés a la punta del Cap de Creus es reordenarà a partir d’aquest estiu. S’estan acabant de tancar els darrers serrells, però la idea és que els visitants que vulguin anar fins al far aparquin abans d’arribar a s’Alqueria, a la zona del Corral d’en Morell, on s’està habilitant un aparcament amb capacitat per a més d’un centenar de vehicles. Des d’allà i per un preu encara per concretar, podran arribar a la punta amb minibusos llançadora. També ho podran fer a peu o en bicicleta. La mesura també s’aplicarà durant els períodes de més afluència de visitants, com Setmana Santa, i s’articularà a través d’un sistema de càmeres.

La punta del far del Cap de Creus té un nombre d’aparcaments clarament insuficient per absorbir el volum de vehicles que en temporada alta s’hi concentren. Són molts els que s’hi acosten per veure-hi la sortida del sol o la posta. Les imatges de llargues cues per arribar-hi i de vehicles mal estacionats als vorals i en punts impracticables que es repeteixen cada estiu, però, no es repetiran aquest any.

El director del Parc Natural, Ponç Feliu, insisteix que no es tracta de restringir l’accés de persones, sinó de «regular-ne els usos» i alhora «satisfer el visitant». Feliu, a més, remarca que es tracta d’una reserva integral, un «lloc únic» que s’ha de garantir que es pugui visitar «en condicions» i afegeix: «Hi haurà gent que hi podrà accedir per motius científics, perquè hi té un habitatge o per altres motius però l’objectiu és que el gruix de gent no hi pugui accedir amb vehicle propi».

Per ara l’aparcament per accedir a la punta del Cap de Creus serà una prova pilot i també s’estan plantejant altres iniciatives semblants. El Parc i l’Ajuntament de Roses treballen en una idea similar per accedir a les cales més emblemàtiques del sud del parc però més «a llarg termini». De moment s’estan redactant els projectes d’ordenació dels aparcaments disponibles a cada cala. Entre elles, la Murtra, Rustella, la Pelosa o Montjoi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li