Potenciaran el GR-92 transfronterer i crearan productes turístics associats

0
1420

Un projecte europeu vol reforçar la cooperació entre els sectors públic i privat de l’Alt Empordà i de la Catalunya del Nord


 

Reforçar la cooperació entre els sectors públic i privat de l’Alt Empordà i de la Catalunya del Nord per crear i valorar un producte de turisme sostenible a l’entorn dels itineraris naturals transfronterers. Aquest és el principal objectiu del projecte ‘ITAM (Itineraris Turístics Alberes Mediterrani). Turisme sostenible en un context transfronterer’.

La idea és optimitzar les estructures de promoció del senderisme, el cicloturisme i les activitats aquàtiques que ja estan consolidades i posicionar-les perquè afavoreixin el creixement econòmic i territorial. En aquest sentit, es potenciarà el sender litoral GR-92 (conegut també com el Sender Mediterrani) com a infraestructures de referència, i també es promocionaran les xarxes de senders i itineranis que hi connecten per promoure la descoberta dels territoris de l’interior. A partir d’aquí, es crearan nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència a nivell europeu. I també es desenvoluparà una estratègia de promoció i suport a la comercialització d’aquests productes als principals mercats europeus i internacionals.

El projecte, que aquest cap de setmana s’ha presentat al segon Saló de Senderisme i BTT de Portvendres (Rosselló), està liderat per la Diputació de Girona (que actua com a portaveu dels 17 municipis alt-empordanesos que hi participaran), Pays Pyrenées Mediterranée i la Communauté des Communes Albères Côte Vermeille. Per poder-lo executar s’ha presentat a la convocatòria d’ajuts europeus Interreg Poctefa 2014-2020.

PROMOCIÓ AL ROSSELLÓ. Liderats pels ajuntaments de Roses i de Llançà, els disset municipis que formaran part del projecte han participat aquest cap de setmana al 2n Salon Rando & VTT en Pays Catalan. Es tracta de Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Pau, Palau-saverdera, Portbou, Rabós d’Empordà, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

Aquest any la fira s’ha obert al mercat de la bicicleta tot terreny (BTT), i hi han participat tot tipus de professionals, tant de l’àmbit del senderisme com del ciclisme (oficines de turisme, clubs esportius, associacions, fabricants d’equipacions de roba, eines i accessoris…).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li