Posen les primeres multes a usuaris de patinets elèctrics

0
519

Les sancions oscil·len entre els 50 i els 200 euros en funció de la infracció, i de 700 per a empreses de lloguer sense assegurança


Roses ha començat a sancionar les infraccions comeses pels usuaris de patinets elèctrics que no compleixen amb la normativa fixada per l’Ordenança de Circulació aprovada el passat mes d’octubre. Les sancions oscil·len entre els 50 i els 200 € en funció de la infracció i de 700 € per a empreses de lloguer que no disposin de l’assegurança preceptiva, i poden comportar l’enretirada dels vehicles si no compleixen amb l’homologació fixada.

L’ordenança estableix que els patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) amb una velocitat d’entre 6 i 25 km/h, només podran circular a Roses per aquelles vies que tinguin una velocitat màxima permesa de 30 km/h o pels carrils bici, quedant expressament prohibit fer-ho per voreres i zones de vianants. També s’estableix l’obligatorietat d’ús de casc homologat per als seus usuaris que, com qualsevol altre usuari motoritzat, hauran de respectar les normes de circulació genèriques de les vies per les quals circulin. L’edat mínima per circular amb aquests vehicles és de 15 anys. No està permesa la circulació de més d’una persona per patinet ni l’ús d’auriculars o telèfon mòbil. Roses va ser un dels municipis pioners en adaptar l’Ordenança de Circulació a l’ús de patinets elèctrics, segways i resta de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li