Posar en valor el peix blau amb productes com l’hummus de seitó o el fumet de sorell

0
823

Clara Barnés, una estudiant de la Universitat de Girona (UdG), he elaborat un treball que ha rebut el premi de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans


Promoure el consum del peix blau de la Costa Brava pels seus beneficis sobre la salut i també per la seva gran oferta. Clara Barnés, una estudiant de la Universitat de Girona (UdG), ha presentat un treball de fi de grau per valoritzar el peix blau i millorar la competitivitat del sector pesquer. La investigació de Barnés ha estat tutoritzada per Elsa Lloret, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i per Elena Saguer, professora agregada de la UdG. Barnés, recentment graduada en Innovació i Seguretat Alimentària, va fer un treball sobre noves presentacions per al consum de peix blau. De la recerca n’ha sortit un hummus amb seitó, salsitxa i paté de sardina i un fumet de sorell, com a exemples. El treball ha rebut el premi de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. A més, aquesta tasca, finançada amb fons europeus, té el suport i la participació de les confraries de pescadors, empreses del sector pesquer i del Galp-Costa Brava. Es tracta de fomentar la pesca sostenible, fomentar el producte i afegir valor als municipis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li