Porten Endesa a la fiscalia pels talls

0
1107

Mentre l’Ajuntament estudia instal·lar plaques solars, més de 100 entitats demanen al Govern espanyol que actuï


Nova onada de crítiques contra Endesa pels constants talls de llum que pateixen els veïns del Culubret. Aquesta setmana s’ha fet públic que en els últims tres anys la zona oest de Figueres ha patit 650 talls de llum, més de la meitat dels quals (338) van tenir lloc durant el 2020. En el que portem de 2021, ja se n’han produït 21 més. Ho constata un informe elaborat per la Guàrdia Urbana que l’Ajuntament farà arribar a la fiscalia perquè en tingui coneixement i si ho considera oportú, emprengui les accions necessàries.

Mentrestant, més de 100 organitzacions van registrar dimecres una petició al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, així com als ministres de Transició Ecològica i Drets Socials, Teresa Ribera i Pablo Iglesias, perquè «de manera immediata posin fi a la interrupció del subministrament elèctric que pateixen almenys 12 barris de l’Estat», inclòs el Culubret. Les entitats, de caire social, critiquen que les administracions superiors es posicionin «al costat dels interessos privats de les companyies elèctriques», i afirmen que «estan desoint les seves obligacions amb la ciutadania i allunyant-se de la protecció dels drets fonamentals».

Precisament aquest assumpte va ser un dels que va sortir, un cop més, a l’apartat de precs i preguntes del ple ordinari d’aquest mes de gener. D’una banda, el portaveu de Cs, Héctor Amelló, va lamentar que els talls hagin continuat en plena onada de fred, i va demanar al govern que faci les gestions oportunes davant d’Endesa o de les administracions superiors per evitar que es repeteixin, almenys durant aquests dies. D’altra banda, la regidora de Junts, Núria Galimany, també va sol·licitar tota la informació de què disposi el Consistori («de tot tipus», va dir) per «estudiar el creixement vegetatiu de les línies i les responsabilitats que corresponen a cadascú».

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va confirmar que portaran la situació a la fiscalia, i va explicar que estan fent una nova auditoria sobre l’estat de la xarxa al barri. Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant destinar els 60.000 euros previstos al pressupost d’aquest any a subvencionar la instal·lació de plaques solars o acumuladors per ajudar les famílies més afectades pels talls.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li