Portbou reivindica el món pictòric d’Àngeles Santos Torroella i celebra el seu centenari

0
821

Àngeles Santos Torroella va néixer a Portbou el 7 de novembre de 1911. És a dir, que aquest any celebra el seu centenari. Aquesta pintora, per a alguns surrealista, per a altres expressionista, però en qualsevol cas avantguardista, és una de les artistes de la comarca més desconegudes per al gran públic altempordanès. Amb la voluntat de reivindicar la seva figura -i fer una mica de justícia- l’Ajuntament de Portbou ha volgut celebrar el seu centenari. I la millor manera és organitzant exposicions i actes vinculats a la figura de Santos, una de les pintores coetània del primer surrealisme, el de Salvador Dalí.
El tret de sortida. La inauguració de l’any Àngeles Santos Torroella serà demà a les sis de la tarda a la sala d’actes del centre cívic Ca l’Herrero. Primer, les autoritats entregaran un diploma a un familiar de l’artista -viu a Madrid i ja no viatja- per distingir-la com a Filla predilecta de Portbou.
A continuació, la directora del Museu de l’Empordà, Anna Capella, presentarà l’opuscle que ha fet a propòsit de la pintora titulat Àngeles Santos, entre la vida i la pintura d’Edicions Vitel·la. Tot seguit, la biògrafa oficial de l’artista, Vinyet Panyella, oferirà la conferència Visions de la pintora Àngeles Santos. Tancarà la cerimònia la inauguració de l’exposició (RE)VISIONS DEL MÓN. 100 anys d’Àngeles Santos Torroella a la Sala Walter Benjamin.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li