Portbou, frontera i senderisme

0
869

El municipi alt-empordanès i Cervera impulsen un programa de rutes guiades per unir els dos territoris


El passat diumenge 1 de maig va tenir lloc entre Portbou i Cervera una nova experiència transfronterera. En concret, la finalitat de la iniciativa era la d’unir el territori entre els dos nuclis mitjançant una finalitat activa, sostenible i de coneixement del medi natural. En aquest sentit, el projecte neix arran de la voluntat dels dos ajuntaments de continuar amb la cooperació entre els consistoris per tal de dinamitzar i atraure un turisme actiu de qualitat i reivindicar, d’altra banda, la riquesa natural, cultural i històrica del territori fronterer.

Així doncs, i segons assenyalen els organitzadors, la fita passa per aprofitar el potencial d’aquest territori, així com el veïnatge entre els dos municipis i la seva proximitat geogràfica, per establir una estratègia conjunta i sumar esforços per «esdevenir una destinació de referència de turisme actiu i de natura durant tot l’any».

ELS RECORREGUTS. Durant la jornada dominical es van proposar dues sortides guiades de senderisme i trail, amb propostes d’itineraris diferents i orientades a tres tipus de públic específics: famílies, senderistes i trailrunners. Així, es van oferir dos productes per a tres perfils diferents, amb l’objectiu d’ampliar el focus de l’activitat. En tot cas, el denominador comú principal de les dues activitats és que totes sortien des de Portbou i finalitzaven a Cervera. A més, la tornada es va fer en tren, aprofitant la línia regular que uneix els dos pobles.

GUIATGE. Un altre tret distintiu de l’activitat és que comptava amb la participació de guies locals, on destacava la nova secció de senderisme i trail del Club Esportiu Portbou, que va aportar els seus coneixements del territori durant el transcurs dels recorreguts. Paral·lelament, també s’hi va sumar l’entitat Gas Mountain, que van aportar el seu coneixement sobre el patrimoni cultural i natural de l’Alt Empordà.

PRÒXIMA ACTIVITAT. La del passat 1 de maig no serà l’única activitat transfronterera entre els dos nuclis. Així, la segona acció conjunta es farà el cap de setmana del 25 al 26 de juny, mitjançant unes noves activitats de turisme actiu en les quals s’inclouran activitats nàutiques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li