Portbou espera les millores a l’estació perquè acabin els problemes d’incivisme

0
1990

Adif informa que els tràmits per les obres ja estan a punt i que els treballs previs comencen aquesta setmana


 

L’estació de Portbou espera des de fa temps que arribi el seu moment. Els estudis promesos per convertir-la en un centre neuràlgic ferroviari i aprofitar tota la seva infraestructura no acaben d’arrencar o, si més no, no tenen la resposta esperada tot i les demandes del municipi. Al marge d’això, sí que hi ha esperances posades en les obres previstes per Adif per millorar l’accés a l’estació i a les vies. Els treballs no només hauran de servir per dignificar l’espai, sinó que també han de contribuir a fer la zona més segura i «evitar baralles, gent dormint al vestíbul, bretolades i grafitis als trens»

L’alcalde accidental de Portbou, Trino Martínez, assegura que estan preocupats per la seguretat a les nits. Martínez diu que els problemes no passen cada dia però sí sovint, i afegeix: «Abans Adif tenia seguretat a la nit i ara no sé per què no n’hi ha. Hem de parlar amb ells per veure com ho enfoquem però crec que per les obres hauran de posar vigilància». L’Ajuntament té el suport de la comissaria dels Mossos d’Esquadra al municipi, però «el servei acaba a les onze de la nit, després són els agents de Figueres els que venen a vigilar o que acudeixen si tenim un problema puntual». Per Martínez, bona part dels conflictes i les bretolades tenen la causa en l’últim tren que arriba a les deu de la nit: «Et venen de Barcelona, Granollers o de no sé on de Girona i et pinten tots els trens i no hi ha ningú d’Adif que ho controli».

ADIF. Fonts de la concessionària ferroviària asseguren que estan a sobre amb els problemes de seguretat a l’estació de Portbou, diuen també que no és l’única estació amb problemes similars. Tot i això, Adif creu que les obres permetran dignificar l’espai i millorar en molts aspectes. Sobre els treballs, les mateixes fonts informen que els tràmits ja estan enllestits i a partir d’aquesta setmana comencen els treballs previs amb implantacions i tasques topogràfiques. El gruix de les obres serà visible abans de Nadal i tot es farà «afectant al mínim possible la circulació dels trens».

LA INVERSIÓ. Les obres d’accés a l’estació de Portbou es van adjudicar per valor de 2,8 milions d’euros a l’empresa Ecisa. El període d’execució és d’11 mesos i un dels treballs més importants és la instal·lació de quatre ascensors, tres a cadascuna de les andanes que connecten amb el pas inferior existent. Es començarà, però, amb el quart ascensor, que s’instal·larà a l’exterior i connectarà l’estació amb la zona urbana del municipi. També s’actuarà amb l’elevació del nivell de les tres andanes dels serveis d’amplada convencional i es farà créixer l’andana que correspon a la via d’ample internacional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li