Portbou denuncia que fa dies que pateix talls de llum reiterats

0
706

«Ni tan sols van preveure donar tensió als repetidors de telefonia», lamenta l’alcalde Xavier Barranco


L’Ajuntament de Portbou ha denunciat que durant els últims dies ha patit diversos talls de llum reiterats i sense avís previ que han perjudicat tant veïns com empreses. Ho atribueixen a les tasques de manteniment que s’han estat fent a diferents estacions transformadores del municipi, però lamenten que la companyia elèctrica només els diu que es tracta d’avaries a la xarxa.

«Els talls de llum previstos per a les feines de manteniment es van allargar de 5 hores previstes a 10 hores », explica l’alcalde, Xavier Barranco, que afegeix: «La companyia no va tenir en compte que hi ha persones que necessiten tenir respiradors per dormir i, malgrat que hi estan obligats per llei, no van garantir el subministrament a aquestes persones ni a aquelles que pateixen pobresa energètica. Ni tan sols van preveure donar tensió als repetidors de telefonia i ens van deixar una bona part de la nit sense cap mena de comunicació telefònica».

L’Ajuntament exigeix a la distribuïdora una solució definitiva als problemes de subministrament, i que els ajudi a articular un sistema de reclamacions i compensacions per als ciutadans que hagin patit afectacions econòmiques, materials o morals. «Fins ara ha resultat impossible contactar amb els responsables de la distribuïdora a Girona per mirar de posar solució a aquesta situació», lamenta Barranco, que exemplifica que les sobretensions han cremat electrodomèstics i quadres de l’enllumenat públic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li