Pont de Molins: territori de rutes

0
3878

Des del nucli i la seva rodalia més propera en surten itineraris en BTT interessants i de dificultat diversa


Més enllà del Camí de la Muga, que després de passar per Empuriabrava, Castelló d’Empúries, Peralada i Cabanes arriba a Pont de Molins abans d’ascendir cap a la zona muntanyosa, aquest darrer municipi alt-empordanès esdevé un focus de ciclisme important gràcies a altres recorreguts que s’inicien al seu terme o a la rodalia més immediata.

En aquesta pàgina en destaquem dos, dirigits en aquest cas a perfils de ciclistes diferents: la Ruta 17 del Centre BTT de Salines Bassegoda, que uneix Pont de Molins amb Biure, exigeix una certa experiència damunt la bicicleta, mentre que la Ruta número 19, molt més curta, és apta per a totes les aptituds físiques.

El primer d’aquests itineraris té una carta de presentació, si més no, estricta: 26 quilòmetres de recorregut i un desnivell acumulat de 450 metres, suficients credencials per ser considerada una ruta vermella, és a dir, de dificultat alta. Més enllà del seu recorregut, que passa per corriols ben embolcallats per la natura, l’altre punt d’interès és l’ermita del Roure, a Biure.

L’altre camí que exposem, batejat amb un nom, La mà de l’home, que ja deixa entreveure què s’hi pot trobar, és més factible. Durant els seus pocs més de 8 quilòmetres, amb inici a la Vall del Ricardell, el ciclista pot formar part activa de l’enorme plana que s’obre des del Coll del Pertús fins al Cap de Creus, un terreny acompanyat per parets de pedra seca, barraques de pastors o forns de calç.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li