Polarització

0
1480

Per als ciutadans de centre, liberals i progressistes com nosaltres √©s preocupant veure la polaritzaci√≥ actual de la pol√≠tica. Un etern retorn a les receptes del segle passat, al bipartidisme i un nou descens a les trinxeres ideol√≤giques han retardat la regeneraci√≥ i modernitzaci√≥ que tant necessitem a Espanya. Els dos blocs de sempre, els vermells i els blaus refor√ßats pels nacionalistes i populistes, s‚Äôobstinen a transformar en tombes del sentit com√ļ els seus particulars fossats partidistes i anteposen els seus interessos, la seva ideologia, per sobre de les necessitats reals dels ciutadans.

Enmig de la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem sofrint és moment per a bastir ponts, dialogar i cooperar per a la superació de les diferències i impulsar la recuperació. Les tombes ideològiques xoquen de cara amb la realitat i el dogmatisme ens converteix en preses intel·lectuals dels desitjos doctrinals. Els partits s’aferren a la política de blocs per a dissort dels ciutadans. La dreta i esquerra tradicionals reforçades en els extrems pels nous populismes, viuen molt còmodes instal·lades en la trinxera donant per fet que la societat està dividida en dos. Els permet simplificar la complexitat del món sense atendre els matisos oferint una visió maniquea del món. Viuen de l’enfrontament constant contra els quals estan a l’altre costat del mur. Nosaltres o ells. Blaus o Vermells. No hi ha futur en les lluites identitàries ni en les ideològiques i no podem deixar que això sigui una oportunitat per als populismes i els nacionalismes.

Adolfo Su√°rez insistia que la vida et dona dues opcions: la c√≤moda i la dif√≠cil, i la comoditat no pot triar per nosaltres. Els liberals de Ciutadans hem triat l‚Äôopci√≥ dif√≠cil de no deixar-nos seduir per l‚Äôespectacle f√†cil. Hem abandonat la ret√≤rica del confortable per a enfortir la senda democr√†tica. La pol√≠tica √©s un tema seri√≥s, important per als ciutadans i el pa√≠s. Hem triat la via dif√≠cil, s√≠, per√≤ la correcta fins i tot quan aquesta opci√≥ significa enfrontar-nos als qui insisteixen a defensar els seus privilegis, pretenen ocultar els seus tripijocs i corrupci√≥ com succeeix en el PP de M√ļrcia. Els espanyols necessitem un partit liberal i progressista de centre, modern, moderat, reformista i valent que continu√Į lluitant pel que hem lluitat sempre. I val la pena perqu√® lluitem per Espanya, per la llibertat, la igualtat i la uni√≥. Un partit capa√ß de neutralitzar els excessos de la dreta i de l‚Äôesquerra, d‚Äôimpedir que Espanya estigui en mans dels populistes i nacionalistes.

A Ciutadans persistirem en aquesta tasca gens fàcil. Malgrat els atacs a la reputació i la difamació constants, malgrat el pessimisme d’aquells que ens volen morts o dels quals ja s’han rendit, malgrat els pals a les rodes que posen internament aquells que no han après res durant aquests anys i es llancen als braços del bipartidisme i les seves estratègies. Els liberals no podem estar en política per a dir el que alguns volen sentir, sinó per a dir la veritat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li