Pocs controls el primer dia que cal PCR per creuar la frontera

0
829

El Govern gal ha tancat fronteres amb els països de fora de la UE i demana proves negatives a tots els visitants europeus


Pocs controls a la Jonquera tot i el requeriment del govern de França de disposar d’una PCR negativa a tots els viatgers que volen entrar al país gal. Divendres el primer ministre francès, Jean Castex, va anunciar que tancarien les fronteres amb els països de fora de la Unió Europea (UE) i que, per tal d’evitar la propagació de la covid-19, a partir de diumenge exigirien una PCR negativa als viatgers que vulguin entrar en territori francès (excepte els treballadors transfronterers i els transportistes). La realitat, però, és que d’entrada, el mateix diumenge els agents de la policia gal·la del Portús només van informar de la mesura els pocs viatgers que volien creuar la frontera. I a l’autopista AP-7, que connecta després amb l’A-9 francesa, els controls eren similars als de qualsevol altre dia.

El que sí s’ha pogut comprovar durant el cap de setmana ha estat un degoteig constant de ciutadans francesos que s’han continuat acostant al barri català del Portús per comprar, especialment tabac i alcohol.

A més d’exigir la PCR, Castex va anunciar el tancament dels centres comercials de més de 20.000 m2. El passat 14 de gener ja es va avançar el toc de queda a les sis de la tarda arreu del país, com a nova mesura per intentar frenar l’avenç de la covid-19.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li