Pluja d’ascensos a la comarca

0
1291

La resolució de la Federació, pendent de l’Assemblea, provoca promocions a Vilafant, Figueres i l’Escala


La temporada esportiva més atípica també està comportant alegries gestades des dels despatxos. En el cas del bàsquet, per exemple, la setmana passada es va produir la gestació d’una allau de salts de categoria després de la resolució de la Federació Catalana de Bàsquet, que va incentivar tres ascensos –que podrien ser quatre, més endavant– d’equips alt-empordanesos.

Qui ja comptava els dies perquè es confirmés la notícia era el conjunt sènior masculí del Bàsquet Vilafant (16-2). «Estem molt satisfets, tant per la feina feta per l’entrenador com pels jugadors durant tota la temporada, i pel retorn a la categoria, que creiem que ens pertoca pel nivell de la plantilla», diu el president, Jordi Mallorquí, qui també assenyala que l’ascens era l’objectiu cabdal d’aquest curs: «L’objectiu era tornar a Segona amb pràcticament la mateixa plantilla de la temporada anterior, que compensàvem les baixes per edat per gent jove que pujava del planter. I realment ha funcionat».

Però el salt de categoria del bloc taronja, que mantindrà la totalitat de la plantilla amb «alguna sorpresa positiva», no ha estat una excepció. En aquest sentit, un altre club que celebra la proposta de competicions per a la propera temporada que la Federació presentarà a la pròxima Assemblea General és el Club Bàsquet Escolàpies de Figueres. En el seu cas, la decisió suposaria el salt de categoria de l’equip sots-25 masculí a Tercera, després d’haver finalitzat segon (14-6) a la taula classificatòria. «Preferim ser prudents, tot i que creiem i esperem que la proposta tiri endavant. Si és així, tindrem dos equips a Tercera Catalana, un de masculí i un de femení, i per nosaltres, que som un club de formació i no volem deixar de ser-ho, és important tenir dos equips en categoria catalana», explica Ramon Pastoret, president de l’entitat. «És el resultat d’una feina de molts anys i també producte de l’aportació de moltes persones que han treballat la base i els equips sèniors del club, que han estat planter d’entrenadors i referents per als més petits i petites», conclou.

Per la seva banda, la resoluciĂł de l’ens federatiu tambĂ© suposa la promociĂł del sènior femenĂ­ del Club BĂ squet l’Escala, que en aquest cas saltaria cap a la Segona Catalana. En el moment de la finalitzaciĂł de la competiciĂł, el conjunt costaner marxava quart classificat amb un balanç de 12 triomfs i 5 derrotes, però amb una jornada disputada menys. «Estem molt contents, recuperem una categoria que vam perdre fa uns anys pel fet de no tenir prou jugadores. Aleshores vam haver de renunciar-hi i començar des de zero amb les poques jugadores que van quedar, a mĂ©s de sumar peces noves. I ara, desprĂ©s de quatre temporades quedant-nos a les portes de l’ascens, per fi ho hem aconseguit, tot i que evidentment hauria estat encara millor poder-ho celebrar des de la pista», explica el coordinador esportiu del club costaner, Pau EsponellĂ .

EL FEMENÍ DEL VILAFANT, EL COLOFÓ? El triple ascens d’equips alt-empordanesos pot resultar una quàdrupla alegria si també es confirma el salt de categoria del conjunt sènior femení del Bàsquet Vilafant. Les taronges, que en el moment de l’abaixada de la persiana de la lliga eren cinquenes amb un bagatge de 13 victòries i 7 partits perduts, queda pendent d’un possible ascens a Primera Catalana. En concret, el bloc alt-empordanès és el quart conjunt a la llista per cobrir vacants, la qual cosa suposa que podria celebrar el salt de categoria a causa de possibles renúncies o ajustaments d’altres equips. «Pels moviments que s’estan produint per dalt –Copa Catalunya i Primera Catalana–, sembla que tenim moltes opcions de tenir plaça, però és cert que ho hem de parlar amb l’equip tècnic i amb les jugadores per definir quins són els objectius que volem assolir per la temporada que ve», apunta Mallorquí.

Més enllà d’aquest assumpte, la gran incògnita ara és saber quan s’iniciarà la competició del curs basquetbolístic 2020-2021. En el seu darrer comunicat, la Federació concreta que «no és aconsellable» començar la temporada abans del 17 d’octubre. Un posicionament que, com la resta de federacions esportives, resta pendent de l’evolució d’una pandèmia sanitària que ho ha capgirat tot.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li