Plantegen l’aplicació del permís menstrual a l’Escala

0
530

ERC va proposar la mesura en el darrer ple que va aprovar per unanimitat una moció sobre les renovables


El grup municipal d’ERC a l’Escala va plantejar, la setmana passada, la possibilitat d’aplicar el permís menstrual al consistori escalenc. La proposta es va posar sobre la taula en l’apartat de precs i preguntes.

La portaveu republicana, Etna Estrems, creu que aquest permís permetria a les persones menstruants treballadores de l’Ajunament agafar-se 8 hores, recuperables, per motiu de dolors intensos de regla. S’argumenta que «els dolors menstruals són sovint causa de malalties com per exemple, l’endometriosi, que tenen una mitjana de temps diagnòstic de 5 anys. Uns dolors absolutament invisibilitzats i que per a moltes dones representen una paràlisi total les primeres hores de tenir la regla». ERC veu la mesura com una oportunitat per avançar en polítiques d’igualtat a les administracions públiques. Es posa com a exemple la mesura en aquest sentit que ja s’ha aprovat a Girona per a les treballadores de l’Ajuntament que es troben malament quan tenen la regla.

MOCIÓ. El ple del passat 10 de maig va aprovar una moció a favor de les energies renovables, però exigint una planificació de país que defineixi com i on poden implantar-se i establint una moratòria mentre no hi hagi aquest marc normatiu. La moció es va aprovar per unanimitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li