Plans per a l’accés ‘intel·ligent’ al PN del Cap de Creus

0
644

L’Ajuntament de Roses ha detallat alguns dels projectes que es finançaran amb fons Next Generation: en total seran 3 milions d’euros per a 17 iniciatives, dues relacionades amb el paratge de Punta Falconera.


L’Ajuntament de Roses ha detallat alguns dels projectes que es finançaran amb fons Next Generation. En total seran 3 milions d’euros per a 17 iniciatives, dues relacionades amb el paratge de Punta Falconera.

ENTRADA AL CAP DE CREUS. Per preservar la zona d’alt valor mediambiental, hi haurà 1,53 milions d’euros, que es destinaran a Punta Falconera. I és que després de la regulació iniciada l’estiu passat, amb la fase zero, per regular l’accés motoritzat al Parc Natural, ara s’estudia la següent fase. Es tracta de la gestió «intel·ligent» i informatitzada dels accessos al parc i l’adequació dels espais físics a la seguretat de les persones i a la sensibilització entorn a la protecció mediambiental. Directament adreçats a aquests objectius, els fons han atorgat una subvenció de 738.407 € al projecte «Ordenació sostenible i gestió d’accessos», 295.000 € a la «Digitalització de l’accés a les platges del Parc Natural», i una altra de 500.000 € a la creació d’un «Espai de gestió, interpretació i educació a Punta Falconera». Altres accions seran la instal·lació d’ancoratges ecològics (220.000 €) i la creació d’ecoserveis (mòduls de WC) en espais naturals, amb una dotació de 20.000 euros.

En l’àmbit de l’eficiència energètica destaca l’ampliació de la central de biomassa de Roses (416.843 €). També rebran fons Next Generation projectes relacionats amb la transició digital i la millora de la competitivitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li