Pla pilot de professionalitat als INS

0
2326

El Narcís Monturiol i el Cendrassos lliuraran, de manera pionera, certificats de professionalitat


El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) estrenarà un pla pilot per aconseguir certificats de professionalitat en què hi participaran cinc instituts de les comarques gironines, dos dels quals són de Figueres. Es tracta del Narcís Monturiol i del Centrassos. Els altres tres centres que hi participaran són d’Olot (dos) i Blanes.

Aquest és el primer cop que els professors d’un institut oferiran la formació per a aquests cursos acadèmics. Els certificats de professionalitat són unes titulacions que s’adquireixen després de cursar una formació professional ocupacional. Són estudis regulats per aconseguir titulacions oficials, però fins ara tan sols s’impartien en centres de formació privats o algun centre acreditat. Ara, però, el SOC ha apostat per obrir la porta a què alguns dels instituts que ja ofereixen cicles formatius puguin oferir aquests cursos de formació professional ocupacional.

Inicialment, el Monturiol i el Cendrassos ho faran en el marc d’un pla pilot, i els primers cursos començaran a partir del novembre. Si funcionen, es preveu anar-ho estenent a diferents centres de secundària d’arreu de Catalunya.

Segons el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, aquest projecte és un primer pas per a la «integració» amb el Departament d’Educació. Segons El Homrani, és «clau» la col·laboració entre els dos departaments a l’hora de formar professionalment la gent, per tal d’adequar les classes a les «necessitats» reals del mercat laboral. En aquesta línia, el SOC es vol adaptar als perfils professionals que demanen les empreses segons els sectors més potents que hi hagi a cada comarca. De fet, Chakir el Homrani ha destacat l’objectiu del Departament i del SOC de crear polítiques d’ocupació «arrelades al territori» i que «vagin de baix cap a dalt i no al revés». Per fer-ho, el conseller ha demanat la complicitat de les entitats i les administracions locals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li