Pla de xoc per evitar massificacions

0
642

La consellera Jordà explica des de Cadaqués que aquest estiu es restringirà l’ús de vehicles a diversos parcs naturals


El Govern de la Generalitat restringirà l’accés de vehicles als parcs naturals aquest estiu. Ho farà a través d’un pla de xoc que treballarà amb cada ajuntament, per tal d’adoptar les mesures necessàries. L’objectiu final: compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb la pesca, l’agricultura, la ramaderia i les activitats d’oci i turístiques.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va explicar dijous des de Cadaqués que la idea és defugir la «massificació» dels parcs naturals i evitar «morir d’èxit». En aquest sentit, Jordà va assenyalar que les imatges d’aglomeracions de cotxes al cap de Creus o de furgonetes al delta de l’Ebre porten cap a un model «insostenible». «No volem culpabilitzar ningú, ni que la gent no vagi als parcs naturals, ni molt menys, però s’ha de fer de manera ordenada», va dir Jordà. I de fet, tal com va avançar HORA NOVA, el mateix divendres el Parc Natural del Cap de Creus ja va començar aplicar les restriccions de vehicles entre les 9.30 h i les 22 h. Una mesura similar a la que s’aplicarà en les properes setmanes a les capçaleres del Ter i del Freser, l’Alt Pirineu i el delta de l’Ebre.

El director del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu, considera que la regulació era «necessària» també pels propis visitants. «Molta gent marxa d’aquí descontenta perquè no pot aparcar o perquè es passa molta estona per trobar lloc. Creiem que és bo per a tothom i estem contents que s’hagi tirat endavant», explica. Per això a partir d’ara només hi podran passar més enllà de l’aparcament del Corral del Morrell els vehicles amb matrícules autoritzades, com ara treballadors. A partir d’aquest punt, la resta de visitants hauran de continuar la ruta a peu, en bicicleta, o amb un bus llançadora que sortirà cada 20 minuts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li