Pla de xoc amb 40 mesures pactades amb l’oposició

0
803

Les propostes d’actuació estan valorades en 1,4 milions d’euros i s’han elaborat de manera coordinada entre les àrees d’Atenció a les Persones i de Turisme i Promoció Econòmica


L’Ajuntament de l’Escala ha aprovat un pla de xoc amb 40 mesures per fer front a la situació socioeconòmica del municipi davant els efectes de la crisi per la Covid-19. Les propostes d’actuació estan valorades en 1,4 milions d’euros i s’han elaborat de manera coordinada entre les àrees d’Atenció a les Persones i de Turisme i Promoció Econòmica. Això ha portat a sessions transversals en les quals hi han participat les altres àrees de govern, la resta de grups polítics i representants dels sectors afectats.

Entre les mesures acordades hi ha la modificació del calendari fiscal per poder pagar tots els tributs locals fins al 31 de desembre del 2020, sense interessos ni recàrrecs. També s’estableixen accions de màrqueting i promoció turística adaptades a la nova situació; ajuts al sector comercial i turístic per a l’adquisició d’elements de protecció i seguretat, per la posada en marxa d’innovació tecnològica o programes de formació en prevenció i desinfecció. A més, es preveu un programa de dinamització comercial i cultural de proximitat contractant grups musicals del territori. L’Escala també reduirà un 75% la quota per la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses i altres activitats. A més, si la situació ho permet, serà possible ampliar la capacitat de la terrassa. A banda de totes aquestes accions, n’hi ha altres que fan referència a neteja i desinfecció de platges i serveis associats. Finalment, també hi ha previstes diverses mesures en l’àmbit social i cultural.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li