Pla d’acció per dinamitzar el sector comercial

0
1500

Es tracta també de presentar un pla d’actuacions per millorar la competitivitat, posant èmfasi en la qualificació de les persones que hi han de treballar i en les necessitats formatives associades


L’Ajuntament de Figueres ha impulsat un pla d’acció de desenvolupament del sector comercial de l’Alt Empordà. El projecte, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, pretén obtenir la fotografia de la situació actual del sector comercial de l’Alt Empordà. Es tracta també de presentar un pla d’actuacions per millorar la competitivitat, posant èmfasi en la qualificació de les persones que hi han de treballar i en les necessitats formatives associades.
En aquest projecte s’hi han sumat els ajuntaments de Llançà, Roses, l’Escala, Castelló d’Empúries, la Jonquera, Vilafant i també el Consorci Salines Bassegoda, que aglutina 17 municipis. El projecte té dos vessants: d’una banda, l’elaboració d’un pla de dinamització comercial comarcal i, de l’altra, la creació d’un mapa d’ocupació del comerç a l’Alt Empordà.

ESTUDI. La consultora Hidra ha fet un informe amb dades destacades. Segons aquest estudi, el sector de serveis (inclou comerç) és el que té més pes a la comarca, amb un 22,22% sobre el total de l’economia. Destaca també que hi ha 20,09 establiments per cada 1.000 habitants, quan la mitjana de Catalunya és de 13,47. A l’Alt Empordà hi ha una oferta de 2.626 establiments comercials. La superfície de venda a la comarca és de 439.763 m2, 3.138 m2 per cada 1.000 habitants. L’estudi conclou que el comerç té moltes oportunitats al territori i molt potencial. Els reptes a què cal fer front són: l’estacionalitat de les ofertes, la manca d’encaix entre la formació dels recursos humans de la comarca i les necessitats del mercat de treball, o la insuficient oferta formativa. L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha anunciat que s’iniciaran trobades amb el sector per donar a conèixer l’estudi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li