Pilar Abel no és filla de Dalí i haurà de pagar les costes

0
836

La sentència, però, no és ferma i es pot recórrer. Durant el procediment Abel va declarar públicament que és insolvent i que no podria pagar les despeses judicials


Nou revés per la figuerenca Pilar Abel. L’Audiència de Madrid ha confirmat la sentència del jutjat 11 de primera instància de Madrid, que va resoldre que Abel no és filla de Salvador Dalí, segons les proves d’ADN realitzades. A més, també es confirma que Abel haurà de fer-se càrrec de les costes judicials i de les despeses que va comportar l’exhumació del cadàver de Salvador Dalí el juliol del 2017.

El jutjat de primera instància ja va qualificar de «temeritat» que Abel anés a judici tot i saber que les proves d’ADN no confirmaven el parentiu amb el pintor. Abel, però, qüestionava la cadena de custòdia de les proves i dubtava de l’objectivitat i la capacitat tant dels forenses que van extreure les mostres com de l’Institut Nacional de Toxicologia, que les va analitzar.

La Fundació Gala-Salvador dalí ha manifestat la seva satisfacció perquè «s’honora la memòria de Salvador Dalí» i «dona per tancat aquest trist episodi».

La sentència, però, no és ferma i es pot recórrer. Durant el procediment Abel va declarar públicament que és insolvent i que no podria pagar les despeses judicials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li