Pilar Abel, condemnada a pagar les costes

0
1643

La vident, tot i els resultats de l’Institut Nacional de Toxicologia que no li donaven la raó, va voler tirar endavant amb el procés que havia iniciat fa anys 


 

Ja se sabia que la demanda de Pilar Abel en què reclamava la paternitat de Salvador Dalí quedaria desestimada. De fet, un cop es van conèixer els resultats de les proves d’ADN només era qüestió d’esperar uns dies. Abel, tot i els resultats de l’Institut Nacional de Toxicologia que no li donaven la raó, va voler tirar endavant amb el procés que havia iniciat fa anys i que va desencadenar en una cosa impensable per molts: L’exhumació del geni surrealista.

Ara, la sentència del Jutjat d’Instrucció Número 11 de Madrid deixa les coses clares. El magistrat Antonio Martínez-Romillo tomba la demanada de paternitat interposada per Abel i absol tant a l’Estat com a la Fundació Gala-Salvador Dalí (hereva i gestora del llegat) de “totes les accions exercitades en contra seva”. A banda de desestimar la demanda, el jutjat madrileny condemna Abel a assumir totes les costes del procés, entre les quals es podrien inclou-re les despeses de l’exhumació de Dalí. El jutjat entén que imposar les costes a la figuerenca està plenament justificat i per això la sentència destaca que Abel va incórrer en una “temeritat”, quan després de conèixer els resultats “tan contudents” de les proves d’ADN, no optés per retirar la demanda i decidís anar igualment a judici. El jutjat també ha criticat que Pilar Abel dubtés de la cadena de custòdia quan les proves de l’ADN van deixar clar que Salvador Dalí no era el seu pare.

RECURS. La sentència no és ferma i totes les parts poden interposar recurs d’apel·lació en un termini de 20 dies. Abel, que es declara insolvent i que fa ús de la justícia gratuïta, recorrerà perquè no li han entregat “cap justificant sobre com es va fer la cadena de custòdia” i perquè no es va suspendre el judici “en comprovar-se que no hi havia tots els testimonis”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li